Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Η μέρα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πριν από 50 χρόνια, δεν πρέπει να αποτελεί  απλά μια αναφορά στην ιστορία της χώρας μας, αλλά να αποτελεί μέρα περισυλλογής, διδαγμάτων, μάθησης και αξιολόγησης της προσωπικής μας στάσης απέναντι στα γεγονότα γιατί η ιστορική μνήμη έχει αξία όταν συνδεθεί με τη ζωή, την πράξη και το σήμερα.

Τα ιστορικά γεγονότα της αντίστασης στο φασισμό της Χούντας των Συνταγματαρχών, με την κορύφωση της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο,  πρέπει να είναι  οδηγός  για δράση,  οδηγός για τον τρόπο που πρέπει να στεκόμαστε απέναντι σε όσους καταπατούν το δικαίωμα για ψωμί, παιδεία και ελευθερία.

Δυστυχώς 50 χρόνια μετά κάθε λέξη των αιτημάτων των φοιτητών παραμένουν ζητούμενα για την χώρα μας.

Ζητούμενο  το ψωμί, η επιβίωση, αφού η ακρίβεια που μαστίζει τη χώρα μας, φτωχοποιεί καθημερινά όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας .

Ζητούμενο η παιδεία, αφού οι χιλιάδες ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων, η πανάκριβη φοιτητική στέγη, η υποβάθμιση σχολείων δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης, ο αποκλεισμός μαθητών από την τριτοβάθμια εκπαίδευση   και σειρά άλλων προβλημάτων δείχνει πως και σήμερα ο μεγάλος ασθενής της χώρας μας εξακολουθεί να είναι η παιδεία.

Ζητούμενο η Ελευθερία. Με τη χώρα μας στην 108η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην ελευθερία του τύπου, με το σκάνδαλο της παρακολούθησης και το σκάνδαλο συγκάλυψης του στη συνέχεια, με τον νόμο για τον περιορισμό των κινητοποιήσεων και την καταπάτηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, η χώρα μας με την παρούσα κυβέρνηση διολισθαίνει  όλο και περισσότερη σε  απώλειες βασικών ατομικών και συλλογικών ελευθεριών. 

Γι αυτό η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου πρέπει να αφυπνίσει όλους μας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε! Το φασιστικό φαινόμενο που εξέθρεψε δικτατορίες, πολέμους, και εκατόμβες θυμάτων ξανασηκώνει κεφάλι στην Ευρώπη και στη χώρα μας. Αν δεν το χτυπήσουμε έγκαιρα υπερασπίζοντας τη δημοκρατία, αυτό θα τσακίσει κάθε δημοκρατία και κάθε δικαίωμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα δώσει κάθε αγώνα και σε κάθε επίπεδο για την δικαίωση της παρακαταθήκης του Πολυτεχνείου με αφοσίωση και συνέπεια, όπως προτάσσει πάντα η αριστερά.

Καλούμε όλους τους Χανιώτες στην πορεία τιμής και μνήμης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Νοέμβρη  και ώρα 6 μ.μ. με σημείο εκκίνησης την Δημοτική αγορά γιατί η ιστορική μνήμη είναι η  αντίσταση σε όσα και σήμερα μας πληγώνουν.

Τιμή και δόξα στους αγωνιστές που σήμερα τιμούμε και που 50 χρόνια πριν έδειξαν τον δρόμο και εδραίωσαν την πεποίθηση πως τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτούνται με αγώνες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί